Digivälipala 3. Millainen kaveri Google on?

Kolmas digivälipalani sinulle on kolme kappaletta Google-kuppikakkuja.

Viime postauksessani sait nauttia neljä Aktiivisuus-ananasta. Miltä ne maistuivat?

Kerroin esimerkkejä, miten voit joka hetki edistää myyntiäsi tehokkaammin kuin Google. Sanonta “Google on yrittäjän paras ystävä” pitäisi mielestäni kuulua “Google on yrittäjän toiseksi paras ystävä. Paras on yrittäjä itse.”

Tällä kertaa tutustutaan tarkemmin Googleen, tuohon kiireiseen kaveriisi, joka voi auttaa myyntityötäsi paljon, kunhan vaan tunnet sen sielunelämän ja autat sitä auttamaan sinua.

Seuraava voi olla sinulle uutta asiaa, hyvää muistutusta tai täysin tuttua juttua.

Poimi maistuvimmat eväät ja pureskele ydintekemisesi lomassa.

 
digimarkkinointi.jpg

3 Google-kuppikakkua

 
 

1.

Google on kaverisi, jolla on massiivinen kiire. Ei itseaiheutettu eikä kuviteltu kiire, kuten meillä muilla joskus, vaan ihan todellinen.

Kaverillasi on nimittäin tutkittavanaan koko ajan yli miljardi verkkosivustoa. Miljardi! (Paljonko siinä edes on nollia?)

Määrä ei vähene, päinvastoin kasvaa jatkuvasti. On siis täysin ymmärrettävää, ettei kaverisi mitenkään ehdi skannata ja analysoida sinun sivujasi joka hetki, vaikka haluaisikin. Se tekee sen noin 2 viikon välein.

Kun se sen tekee, tutkimusretki ei suinkaan ole hidas ja nautiskeleva piknik. Se on pikemminkin nanosekunnin vilkaisu, jonka aikana Google luo johtopäätöksensä kaikesta näkemästään tekstistä. Jos asia on sekavaa tai sitä ei ole tarpeeksi, se ei tiedä miten sivustosi määrittäisi ja sinua auttaisi. Se jatkaa matkaa, auttaakseen muita kavereita.

Modernit verkkosivualustat, kuten esimerkiksi Squarespace, ovat erittäin Google-ystävällisiä. Silti kestää noin 2-3 viikkoa tai enemmän, ennen kuin Google edes löytää ja noteeraa eli indeksoi uudet Squarespace-verkkosivut.

google-hakukoneoptimointi-digimarkkinointi.jpg

2.

Hakukoneoptimointi (SEO = Search Engine Optimization) on sivustosi sisällöstä kertomista Googlelle eri tavoin.

Hakukoneoptimointi ei ole rakettitiedettä. Siitä ei siis kannata maksaa hurjia summia, vaikka sellaisia joskus pyydetäänkin.

Ammattimaisella kotisivujen tekijällä hakukoneoptimointi sisältyy verkkosivujen luomisprosessiin.

Kuinka nopeasti sinne ykkössivulle sitten voi päästä?

Ystävystyminen Googlen kanssa on pitkäjänteistä hommaa. Suhdetta lämmitellään kuukausitolkulla.

Se, miten nopeasti Google nostaa yli miljardin sivuston joukossa sinun hakukoneoptimoitua sivustoasi, on suoraan verrannollinen kolmeen asiaan: 1. kuinka paljon liikennettä sivustolle saat 2. onko verkkotunnus uusi vai vanha 3. kuinka kilpailtuja ne hakusanat ja sanayhdistelmät ovat, joilla haluat sivustosi löytyvän.

Jos myyt kuusenkerkkäkahvia paikallisille Punkalaitumella, tilanteesi on huomattavasti parempi kuin hierojalla Helsingissä. Puhumattakaan koko maata kiertävästä TYHY-valmentajasta. Ja niin edelleen.

Yksiselitteistä ja tarkkaa vastausta ei siis kukaan pysty antamaan. Asiakkaitteni sivut ovat nousseet keskimäärin 2-3 kuukaudessa Googlen ykkössivulle halutulla hakusanalla tai sanayhdistelmällä. Poikkeuksiakin on, jos hakusana on äärimmäisen kilpailtu.

3.

Auta kaveriasi auttamaan sinua.

Voit tehdä itse paljon. Voit vaikuttaa ammattimaisesti hakukoneoptimoidun sivustosi nousuun Googlen hakutuloksissa heti sivustosi julkaisun jälkeen.

1. Ohjaa sivustollesi liikennettä some-kanavistasi, mediasta ja live-elämästä.

2. Hanki linkityksiä.

Kartoita ne yhteistyökumppanit, serkut, asiakkaat ja palvelut, joiden verkkosivuille voit pyytää lisäämään omien sivujesi linkin, ja sitten vaan rohkeasti pyytämään.

3. Teho-ohjaa sivustollesi liikennettä.

Järjestä somessasi tietokisa tai mielipidekysely, johon osallistuminen edellyttää kotisivuillasi vierailemista.

4. Kirjoita blogia.

Kaverisi Google suorastaan rakastaa blogeja, ja nostaa ne mielellään nopeasti hakutulosten kärkeen.

 
 

Onko aika luoda tai uudistaa nettisivut? Mahtavaa. Seuraavassa postauksessani nimittäin kerron, miten sinä löydät juuri sinulle sen oikean kotisivujen tekijän.

Pysy kuulolla, seuraa somessa @digijuulia

 
Kotisivut_DigiJuulia.jpg

Lopuksi lasi raikasta vettä?

Sulje silmäsi, nauti ja haaveile vieläkin isommin!

Jos sinulla heräsi kysymyksiä, ethän epäröi laittaa viestiä ja kysyä.

Välittävin terveisin,

Saija | DigiJuulia

 
 
 
DigiJuulia_kotisivut.png

Toivon, että blogini digivälipalat maistuvat ja säästävät aikaasi, vaivaasi ja rahaasi.

Olen Saija Aarnio, täyden palvelun webdesigneri, visuaalinen nörtti, joka uskoo ihmiseen ja ihmeisiin, tykkää tervan tuoksusta ja rentoutuu katsomalla instakakkuvideoita.