Digivälipala 1. Kun haluat menestyä, unohda nämä 5 kotisivumyyttiä

Kotisivujen tekijänä kohtaan paljon kysymyksiä ja myös kirjavia uskomuksia kaikesta siitä mitä verkkoon ja siellä markkinoimiseen ja myymiseen tulee.

Uskomukset johtuvat tietysti digimarkkinoinnin maailman hurjasta muutosvauhdista.

Se mikä oli totta kaksi vuotta sitten ei välttämättä ole totta tänään. Puhumattakaan ajasta 10 tai 20 vuotta taaksepäin.

Loista verkossa -blogissani tarjoan päivitettyjä näkemyksiä ja välittävää sparrausta. Tarjoilen tuoreita digivälipaloja, joiden uskon hyödyttävän juuri sinua, olitpa minkä alan toimija tahansa. Poimi itsellesi maistuvimmat ja nauti kaikessa rauhassa, ydintekemisesi lomassa.

Ensimmäinen digivälipala on lasillinen makeaa tomaattimehua, joka saadaan heittämällä kilo kirpeitä kirsikkatomaatteja kohti kotisivumyyttejä.

Valmiina?

 
digijuulia.jpg
 
 1. ”Hyvät kotisivut myyvät puolestani. Kun minulla on uudet, ammattilaisen tekemät, Google-ystävälliset ja laajasti hakukoneoptimoidut verkkosivut, voin istua sohvan nurkkaan odottelemaan yhteydenottoja.”

  SPLASH!

  Ammattimaiset kotisivusi helpottavat huimasti myyntityötäsi. Ykkösmyyjäsi olet kuitenkin sinä itse.

  Aika, joka vaaditaan, että Google indeksoi eli ylipäätään noteeraa uudet sivusi, on noin 2-3 viikkoa. Se, että löydyt Googlen ykkössivulta haluamallasi hakusanalla tai sanayhdistelmällä, kestää noin kaksi kuukautta tai enemmän.

  Tuotteesi on nyt komeasti esillä verkossa ja viestisi kirkas. Nyt on paras aika toimia!

  > Ole aktiivinen somessa, jaa asiantuntemustasi ja ohjaa ihmisiä sivuillesi vaikuttumaan siitä miten juuri sinä voit heitä parhaiten auttaa.

  > Ota rohkeasti yhteyttä potentiaalisiin asiakkaisiin ja ohjaa heitäkin sivuillesi - vakuuttumaan siitä miten juuri sinä voit heitä parhaiten auttaa.

  Mitä enemmän saat ohjattua liikennettä sivustollesi heti alkuun, sitä nopeammin se vahvistaa asemaansa hakukoneissa ja palvelee sinua tehokkaasti, nöyränä ja innokkaana myyntiapulaisena.


 2. ”En tarvitse kotisivuja lainkaan. Facebook ja Instagram riittävät mainiosti.”

  SPLASH!

  Kotisivut ovat toimitilasi verkossa.

  Ethän palvele asiakasta live-maailmassakaan taivasalla? Tai vie häntä vain eteiseen?

  Kotisivusi ovat kaiken markkinointisi, koko verkko-olemassaolosi sydän.

  Olohuone, jossa nähdään koko kuva ja ydin.

  Olohuoneessa viihdytään, tutustutaan, ihastellaan. Kuullaan viestisi. Tunnetaan tunne. Saavutetaan luottamus. Tehdään ostopäätös. 3. ”Vanhat nettisivumme riittävät kyllä, vaikka eivät ne oikein kännykässä toimi ja sisältävät vähän mitä sattuu.”

  SPLASH!

  Ensivaikutelma tehdään vain kerran, myös verkossa.

  Käsi ylös, kuka jää enää sormi-zoomaamaan “kasari-sivuja”…?

  Ja taas: ethän vie asiakasta live-maailmassakaan pimeään, rumaan, sotkuiseen kellariin?

  Täydellinen käyttäjäkokemus siinä missä nykyaikainen hakukoneoptimointikin ovat tänä päivänä hyvien kotisivujen peruslähtökohtia.

  Täydellisestä käyttäjäkokemuksesta, sekä siitä mitä sivuillasi kannattaa olla senkin lisäksi, kerron sinulle blogisarjani myöhemmässä postauksessa.

 4. “Kotisivujen teettäminen ammattilaisella vaatii paksun lompakon.”

  SPLASH!

  Työ tottakai maksaa. Sinun, minun, meidän kaikkien.

  Myös hukattu aika maksaa. Arvokkainta mitä sinulla on, on aikasi.

  Verkkosivujen tekeminen itse vaatii kuukausien opettelun. Tuo aika on pois omasta ydintekemisestä ja oman yrityksen eteenpäin viemisestä - kehittämisestä, markkinoinnista, myymisestä ja tuottamisesta. Oman alan ja yrittäjyyden lisäopiskelusta. Verkostoitumisesta. Vapaa-ajasta ja levosta. Kuulostaa kalliilta.

  Kun etsit kotisivujen tekijän, joka tarjoaa mahdollisuuden kuluttomaan osamaksuun, ei taloutesi rasitu kerralla kohtuuttomasti.

  Jos saat prosessin aikana kotisivujen tekijän kanssa myös luoda tai uudistaa brändiäsi, kirkastaa tuotteistuksesi, yrityksesi ytimen, suuntasi, tavoitteesi ja viestisi, voitat tuplasti.

  Saat käyttää kaiken oman aikasi kaikkeen siihen, joka poikii euroina takaisin.

  Lopputuote - modernit, kauniit, ammattimaiset ja täydellisesti toimivat kotisivut, joilla yrityksesi loistaa - ovat arvokas omaisuutesi, jonka arvo ei laske, vaan päinvastoin kasvaa yrityksesi kasvun mukana.

  Siitä, miten parhaiten onnistut kotisivuprojektissa ammattilaisen kanssa alusta loppuun, kerron lisää myöhemmässä postauksessani.

 5. ”Kotisivujen tekeminen on kovaa koodausta ja minunkin pitäisi osata sitä, jotta voin päivittää sivujani.”

  SPLASH!

  Sinun ei tarvitse opetella koodaustaitoja. Verkkosivumaailma on muuttunut. Isosti. Kun valintasi on esimerkiksi uuden sukupolven Squarespace, voit loppukäyttäjänä unohtaa käsitteet koodaus, vaikeus tai käytön yleinen kökköys. Alustassa on taustalla valmiiksi huikea koodi, ja asiantuntija hoitaa myös tarvittavat lisäkoodaukset.

  Siinä vaiheessa, kun sivustosi on valmis ja julkaistu, ja päivität sitä itse, homma on pelkästään helppoa ja hauskaa.

  Seuraavassa postauksessani kerron miksi Google on vasta toiseksi paras ystäväsi, ja sinä itse paras.

  Seuraa somessa @digijuulia

 
Kotisivut.jpg

Nyt on digimenestyjän mehuhetki. Sulje silmäsi, nauti ja haaveile vieläkin isommin!

Jos sinulla heräsi kysymyksiä, ethän epäröi laittaa viestiä ja kysyä.

Välittävin terveisin,

Saija | DigiJuulia

 
 
 

Toivon, että blogini digivälipalat maistuvat ja säästävät aikaasi, vaivaasi ja rahaasi.

Olen Saija Aarnio, täyden palvelun webdesigneri, visuaalinen nörtti, joka uskoo ihmiseen ja ihmeisiin, tykkää tervan tuoksusta ja rentoutuu katsomalla instakakkuvideoita.